Kuchnia

do zjedzenia

Jajka w laskowej skorupie

Składniki:
4 jajka
5 łyżek bułki tartej
4 łyżki mielonych orzechów laskowych
4 łyżki żółtego sera
1/2 szklanki zimnego mleka
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku

1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych do panierowania
1/2 szklanki sezamu do panierowania


Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone orzechy laskowe z bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać
Masą oblepić każde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem.Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation