Kuchnia

jedzenie

ZDROWE BATONIKI TWAROGOWE

Składniki:
-250g twarogu półtłustego
-1 żółtko od szczęśliwej kurki
-40g masła
-60g erytrolu/ksylitolu zmiksowanego na cukier puder
-1 łyżka soku z cytryny
-120-130g gorzkiej czekolady min. 90% kakao

Sposób przygotowania:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-foremki sylikonowe smarujemy rozpuszczoną czekoladą (dno i boki)
-foremki wstawiamy do zamrażalnika na około 15 minut, aż czekolada stwardnieje
-twaróg dokładnie blendujemy
-masło z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
-w trakcie miksowania dodajemy żółtko, sok z cytryny i po łyżce twarogu
-do foremek nakładamy masę twarogową i ponownie wkładamy do zamrażalnika na około 10-15minut
-górę batoników smarujemy czekoladą (w razie potrzeby ponownie rozpuszczamy czekoladę)
-batoniki wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation