Kuchnia

likierki i naleweczki pycha wódeczki

WINO Z SUSZU DZIKIEJ RÓŻY
Jednym z najwspanialszych materiałów do wyrobu win są suszone owoce dzikiej róży. Kolor takiego wina jest brunatny a aromat przypomina zapach win południowych
Przykłady na 10l wina:

wino 17% - 18%
1-1,25kg suszonej dzikiej róży
8,5l wody
3kg cukru
4g pożywki
10g kwasku cytrynowego
w duzym naczyniu zalać 6 litrami wody susz różany , zadac drożdzi i pozywkę , odstawić na 2 dni codziennie mieszając, po dwóch dniach zlać zaczyn do baniaka, do róży dodać cukier rozpuszczony w pozostałych 2.5 litra wody i pozostawić na jeden dzień, po czym zlac do wcześniej zrobionego zaczynu, pozostawić do fermentacji ok 2 tygodnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation