Kuchnia

Kaka i inne

Paczuszki z piersi kurczaka


Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plastry szynki o grubości 5 mm
- 4 plastry sera żółtego o grubości 5 mm
- sól, biały pieprz do smaku
Panierka
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3 łyżki płatków migdałowych
- olej do smażenia
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.
Przepis – sposób przygotowania

Piersi kurczaka pokroić każdą na 2 plastry i rozbić na cienkie płaty. - Ja wkładam płat do woreczka foliowego i rozbijam z każdej strony odwracając woreczek, po czym wyjmuję z niego rozbity płat. - Płaty kurczaka posypać solą i pieprzem. - Na środku każdego położyć plaster sera żółtego a na ser plaster szynki. - Tak przygotowany płat mięsa pozawijać do środka jak krokiety. - Jajko roztrzepać z sosem sojowym i maczać w nim pakiety mięsne. - Od strony gładkiej włożyć pakiet do płatków migdałowych i mocno docisnąć. - Rozgrzać olej i smażyć filety, najpierw od strony pozakładanej tak aby migdały były na górze. - Po usmażeniu spodu odwrócić filety migdałami do dołu i smażyć dalej. - Gdy migdały przyrumienią się, mięso odwrócić ponownie, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i poddusić kilka minut aby filet w środku nie był surowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation