Kuchnia

Sałatki, surówki

Rzodkiewki z jogurtem
3 pęczki rzodkiewek
4-5 jajek
pęczek szczypiorku + opcjonalnie 3-4 listki czosnku niedźwiedziego
Sos:

1 szkl. jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w dużą kostkę.

Rzodkiewki kroimy na plasterki.

Szczypiorek i czosnek niedźwiedzi drobno siekamy.

Jogurt łączymy z majonezem, sokiem z cytryny (ok. 1-2 łyżki) oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy cukrem oraz solą i pieprzem.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation