Kuchnia

bezglut

naleśniki z mąki kokosowej

1/4 szklanki mąki kokosowej
szczypta sody i soli
1/3 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki tłoczonego na zimno oleju kokosowego
3 jajka
1/2 łyżki miodu
1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
syrop klonowy do smaku

Wymieszaj ze sobą jajka, olej kokosowy i miód. Dodaj mleko kokosowe i ekstrakt z wanilii. Następnie mąkę kokosową, sodę i sól. Pamiętaj, że nie mieszać za długo. Na rozgrzaną patelnię dodaj odrobinę oleju kokoswego i wlej odpowiednią ilość ciasta na patelnię. Smaż według mojej wskazówki, by uniknąć pęcherzyków. Przypiecz je delikatnie z obu stron i wyłóż na talerz. Na koniec polej syropem klonowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation