Kuchnia

Dietycznie

CIASTKA OWSIANE BEZ MĄKI I CUKRU

Składniki:
paczka płatków owsianych,
mała paczka łuskanego słonecznika,
mała paczka rodzynków,
mała paczka orzechów włoskich,
mała paczka płatków migdałów,
3-4 łyżki miodu,
pół szklanki wody

Płatki owsiane zmielić najdrobniej jak się da, przesypać do dużej misy, wsypać wszystkie bakalie (orzechy wcześniej trochę zmielić), wymieszać na sucho. Następnie dodać wodę, która połączy składniki i miód, który zespoli je jeszcze bardziej i nada przyjemnej, delikatnej słodyczy. Ciasteczka owsiane można formować wedle uznania.

Jeśli ciasteczka owsiane mają kształt płaskich kotletów mielonych, w takiej formie potrzebują ok. 40 min. w temperaturze 160°C. Zawartość mieszanki składników na ciasteczka owsiane można komponować według własnych upodobań, bo pasują do tego przeróżne składniki, np.: sezam i mak (są dość mocno kaloryczne), suszone daktyle, suszone śliwki, kokos, wszystkie orzechy, kandyzowane owoce itd. Ot, cały przepis na ciasteczka owsiane.

Źródło: https://portal.abczdrowie.pl/ciastka-owsiane-bez-maki-i-cukru
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation