Kuchnia

PYSZNOŚCI

skrzydełka w słodko pikantnej marynacie na grilla - DoradcaSmaku.pl

skrzydełka kurczaka
2 kg
keczup pikantny
4 łyżki
miód
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
oliwa z oliwek
2 łyżki
słodka papryka Prymat
1 łyżeczka
chili pieprz cayenne
1 łyżeczka
Grill - przyprawa klasyczna
2 łyżeczki

krzydełka dokładnie myjemy i usuwamy ewentualne piórka. W oddzielnej miseczce mieszamy wszystkie składnik marynaty ( czosnek przeciskamy przez praskę). W większym naczyniu skrzydełka obtaczamy w marynacie i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-4h aby mięso przeszło smakiem wszystkich sadników marynaty. Grillujemy i cieszymy podniebienie smakiem tych niebiańskich skrzydełek :)

ps. gdyby marynata wyszła za gęsta dodajemy więcej oliwy z oliwek aby rozluźnić marynatę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation