Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Sałatka z zielonych pomidorów
Składniki
4 kg zielonych pomidorów
1 kg cebuli
sól
po kilka ziarenek gorczycy do każdego słoika
0,5 l octu 10%
1 l wody
1 kg cukru
Wykonanie:

Zielone pomidory pokroić w grube plastry, cebulę w krążki, osolić (porządnie), przykryć i odstawić na 12 godzin. Po ww. czasie pomidory z cebulą osączyć z powstałego płynu. Przygotować zalewę - wodę, ocet, cukier zagotować. Do wrzącej zalewy wkładać partiami pomidory z cebulą i gotować do momentu, aż pomidory nabiorą złotego koloru, czyli chwilkę. Przekładać do słoików, dodać gorczycę, zalewać zalewą, zakręcać. Nie pasteryzować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation