Kuchnia

Przepisy

Dietetyczna potrawka z kurczaka - Przepis - Smaker.pl


Składniki

Pierś z kurczaka 2 szt.
Marchew 3 - 4 szt.
Pietruszka (korzeń) 2 szt.
Seler (korzeń) 1 mały, lub kawałek większego
Sól
Pieprz biały
Mąka pszenna 1 - 2 łyżki
Mleko ok. 1/2 szk.
Koperek duży pęczek lub więcej
Woda 1250 ml

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Mięso pozbawione skóry i rozdrobnione (starte) warzywa zalać wodą tak, by składniki były dobrze przykryte. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości mięsa.

Zestawić garnek z ognia. Wyjąć mięso i po lekkim przestudzeniu pokroić na małe kawałki.

Mąkę rozprowadzić w zimnym mleku, zahartować wywarem i przelać do garnka energicznie mieszając. Całość ponownie zagotować.

Dodać rozdrobnione mięso i duuużo posiekanego koperku. Ewentualnie jeszcze dosmaczyć, ale nie przesadzać z ilością przypraw - ostatecznie danie ma być dietetyczne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation