Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

3-4 jabłka uprażyć( chyba ,że macie mus bez cukru). Odstawić. 1/4 szklanki mleka roślinnego ( u mnie było kokosowe) rozpuścić z 1/4 kostki masła i dodać 3/4 lub całą tabliczkę czekolady 90%. Delikatnie rozpuścić aby nie zachorowało się. Max 10 daktyli zalać wrzącą woda, aby zakryła i zostawić do napęcznienia. Zmiksować jabłka z masą ( czekolada , masło, mleko), dodać daktyle z wodą. Miksować i dodać łyżkę mąki kokosowej. Gdyby był za rzadki to druga łyżkę. Proszę pamiętać, że trzeba poczekać bo mąka kokosowa pęcznieje, żeby nie przesadzić. Z tej porcji wyszły duże 3 pucharki. Można zrobić 4 mniejsze. Posypać owocami niskowęglowodanowymi jak jagody, maliny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation