Historia

zupy

Chłodnik czosnkowo- migdałowy

Składniki

10 ząbków czosnku (w oryginale główka)

1/2 szklanki migdałów

1 i 1/2 szklanki kefiru

100 g pieczywa razowego

ocet winny

oliwa z oliwek

sól

zielone winogrona

Wykonanie

Pieczywo moczę w niewielkiej ilości wody i odciskam, wrzucam do blendera. Dokładam przepłukane migdały(wymoczone przez noc w wodzie), przeciśnięty przez praskę czosnek i miksuję. Teraz należy działać wg tego jaką konsystencję chcemy uzyskać i smak. Stopniowo należy dolewać kefir i oliwę w ilościach zgodnych z własnym gustem. Na koniec doprawiam solą. Porcje posypałam drobnym szczypiorkiem, choć wolałabym tu natkę pietruszki, ale akurat wyszła. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation