Święta i uroczystości

Wielkanoc

Sałatka z tortellini z oliwkami

Składniki:
20 dag tortellini
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
kawałek pora
2 - 3 łyżki oliwek
mały pęczek szczypiorku
2 - 3 łyżki majonezu

Pierożki tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić. Czerwoną cebulę drobno pokroić w piórka, szczypiorek (może też być zielona cebulka) posiekać. Kawałek pora, mniej więcej 10 -15 cm, zależnie od grubości, pokroić w półkrążki. Oliwki pokroić w "oponki".
Wszystkie składniki (poza małą ilością szczypiorku do dekoracji) przełożyć do miski, dodać trochę soli, majonez, delikatnie wymieszać. Sałatkę zostawić na około dwie godziny w lodówce, aby się "przegryzła".

Źródło: http://kulinaria-przepisy.blogspot.com/2011/12/saatka-z-tortellini.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation