Kuchnia

Przepisy

Lodowiec ''Biała Góra"
Lodowiec ''Biała Góra"

5-6 serków homogenizowanych waniliowych po 150g
4 łyżeczki żelatyny
mała paczka biszkoptów
2 łyżki cukru,albo mniej według uznania
1/2 utartej gorzkiej czekolady
4 łyżki kokosu (albo sparzone rodzynki i owoce pokrojone w kostkę)

W szklance gorącej wody rozpuszczamy
4 łyżeczki żelatyny, dodajemy cukier mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.Żelatynę ostudzoną połączyć z serkami, podzielić na dwie części, do jednej dodać kokos lub owoce, do drugiej startą czekoladę.Lilianę posmarować lekko oliwą i wyłożyć pierwszą część masy,potem układamy nasączone alkoholem biszkopty i na to wylewamy masę z czekoladą. Formę zamykamy i odstawiamy do zastygnięcia.

Ja tutaj zamiast wiórków dałam truskawki pokrojone w kostkę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation