Kuchnia

Wegan

Mocno orzechowe fit ciasteczka z płatkami owsianymi pod czekoladową kołderką.

Z przepisu wychodzi 7-8 ciastek.

Składniki
100 g płatków owsianych
30 g mąki ryżowej
50 g zmielonych orzechów laskowych
7 łyżek płynnego oleju kokosowego
7 łyżek syropu klonowego
2 łyżki masła orzechowego
tabliczka czekolady (u mnie gorzka)
Instrukcje
Wymieszaj w naczyniu wszystkie suche składniki.

Dodaj składniki mokre i ponownie wymieszaj i ugnieć.

Łyżką nałóż małą porcję ciasta na papier do pieczenia i uklep je, formując odpowiedni np. owalny kształt.

Wstaw do nagrzanego piekarnia, 170 stopni, około 15-17 minut.

Zostaw ciastka do ostudzenia i dopiero wtedy polej roztopioną czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation