Kuchnia

przepisy

surówka z czerwonej kapusty
składniki
Cukier
Majonez 1 łyżka
czerwona kapusta pół główki
duża cebula 1
duże jabłko 1
ocet lub sok z cytryny 1 lyzka
soł, pieprz
Sposób przygotowania
Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut. Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation