Kuchnia

ciasta i desery

Cantuccini z migdałami
Składniki:

1 szklanka mąki pszennej
100 g cukru
1 jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu migdałowego
100 g całych migdałów
Przygotowanie:

Migdały zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia. Jajko wraz z cukrem ucieramy, a następnie łączymy z mąką, miksujemy do połączenia składników i dodajemy migdały. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, posypujemy mąką, kładziemy ciasto uformowane w chlebek. Pieczemy przez 25 minut w 175 stopniach do momentu kiedy będzie złociste i twarde. Po tym czasie ciasto odkładamy do wystygnięcia, a następnie kroimy je w podłużne paski, układamy na blaszce i pieczemy jeszcze przez 15 minut, odwracając je w połowie pieczenia na drugą stronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation