Kuchnia

Wędlina i ser

Kresowianka – karkówka dojrzewająca.

Składniki :

-1,5 kg karkówki, dobrze przerośniętej tłuszczem ( musi go mieć, inaczej nie będzie to kresowianka )
-1 kg soli
-1 kg cukru
-2 duże łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
-1 łyżeczka mielonego kminku
-1 łyżeczka mielonego pieprzu
-pończocha – dowolna ,byle nowa


Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym , obcinamy , tworząc ładny kształt . Wkładamy do metalowej miski i zasypujemy całym, cukrem na dobę . Nie musicie się bać ,że wyjdzie słodki cukierek , mięso tylko odda wodę dzięki taj zasypce i będzie szybciej i lepiej dojrzewać , słodyczy nie będzie czuć w gotowym wyrobie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation