Kuchnia

MIĘSA I WĘDLINY PASZTETY

Kotlety w muszelkach
Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości.
17 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 1 papryka czerwona
• 10 dag sera żółtego
• 3 jajka
• 2 łyżki maki pszennej+ do panierki
• 2 łyżki maki ziemniaczanej
• Bułka tarta do panierki
• 250 g makaronu muszelki
• Olej do smażenia
• Sól
• 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Makaron muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.
3. Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy.
4. Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.
5. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation