Kuchnia

MIĘSA I WĘDLINY PASZTETY

12. Świąteczne polędwiczki
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
· 2 polędwiczki wieprzowe
· 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
· sól
· 3 sosy grzybowe w proszku
· 100 g grzybów suszonych
· olej do smażenia


Sposób przygotowania przepisu:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.
2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.
3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję.Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
4. Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.
5. Polędwiczki podajemy z tortellini.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation