Kuchnia

Przepisy

Ciasteczka ule

250 g zmielonych biszkoptów,
250 g cukru pudru,
160 g masła,
6 łyżek rumu,
paczka okrągłych biszkoptów,

nadzienie -
100 g masła,
1 łyżka rumu,
1 żółtko,
80 g cukru pudru,
1 łyżka ciemnego kakao

Składniki na ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na 30 minut.

Składniki na nadzienie zmiksować na krem.

Zamkniętą foremkę do uli wysypać cukrem pudrem i napełnić schłodzonym ciastem, dokładnie dociskając. Końcem drewnianej łyżki wydrążyć dziurkę na farsz i napełnić nadzieniem. Przykryć biszkoptem i wyjąć z foremki. Powtarzać czynności aż do wyczerpania ciasta. Gotowe ule przed podaniem przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation