Kuchnia

WYPIEKI

Wigilijne ślimaczki serowe

Składniki na ok. 12-15 sztuk:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 375g)
200 g kremowego serka twarogowego z ziołami
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
pół pora
ok. 50 g startego sera żółtego
1 żółtko do farszu + 1 do posmarowania
sól, pieprz



Serek twarogowy wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, drobno pokrojonym porem, startym żółtym serem i surowym żółtkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwinąć lub cienko rozwałkować (jeśli jest taka potrzeba). Posmarować farszem. Zwinąć równocześnie z dwóch stron do środka. Pokroić na ok. 1,5-2cm kawałki. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.15-20 minut w 200 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation