Kuchnia

różności

Sałatka a warzyw konserwowych
Szybka do zrobienia sałatka na różne uroczystości lub drugie śniadanie wystarczy 20 minut i możesz się rozkoszować jej wyśmienitym smakiem.
6 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 słoik papryki konserwowej
• 1 słoik pieczarek konserwowych
• 6 szt. ogórków konserwowych
• 1 puszka groszku konserwowego
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 5 jajek całych
• ½ pęczka szczypiorku
• 1 łyżka majonezu
• 1 łyżka musztardy
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
2. Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.
3. Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
4. Szczypiorek drobno siekasz.
5. Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.
6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation