Kuchnia

Elzbieta Jurzec

Boczek z musztardą i ziołami

Składniki:

• 1,5 kg surowego boczku
• 5 listków laurowych
• 2 kostki bulionu
• sól
• pieprz

Marynata:
• 20 dag musztardy
• 2-3 łyżki majonezu
• 2 łyżki majeranku
• 1 łyżeczka rozmarynu
• 1 łyżeczka oregano
• szczypta cukru

Sposób wykonania:
1.Boczek zalać bulionem i gotować około 20 minut po czym do odcedzić i pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
Marynatą posmarować boczek i obłożyć go listkami laurowymi.
Wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie nadziewać boczek na szpadki i polać go marynatą a następnie smażyć na ruszcie na rumiano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation