Kuchnia

Lato w słoiku

Ogórki z chilli

Składniki:

- 2,5 kg ogorków
- 1,5 glówki czosnku
- 4 łyżki soli
- 2 łyżeczki chili
- 0,5 kg cukru
- 8 łyżek oleju
- 1,5 szklanki octu

Sposób przygotowania:

Ogórki pokroić w ćwiartki, zasypać solą, wymieszać i odstawić na noc. Zlać sok. Zasypać ogórki chili, doda czosnek - w ząbkach lub grubo posiekany. Zagotować olej i jeszcze gorącym zalać ogórki. Ocet zagotować z cukrem i dolać do ogórków. Wymieszać dokładnie i zostawić na minimum kilka godzin. Przetwory z ogórków przełożyć do słoików, zalać zalewą. Jeszcze gorące zakręcać. Odwrócić dne do góry. Zostawić do ostygnięcia. Nie trzeba wekować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation