Kuchnia

Na śniadanie/kolację

WRAPY Z KALAREPĄ I RZODKIEWKĄ

Przepis:
Składniki na 1 porcję
Tofu naturalne - ⅓ kostki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka (5 g)
Gyros (przyprawa) - 1 łyżeczka (3 g)
Kalarepa – ½ sztuki (80 g)
Rzodkiewka – 3 sztuki (45 g)
Majonez – 1 łyżeczka (15 g)
Jogurt naturalny – 1 łyżeczka (10 g)
Przyprawy – Sól i pieprz
Tortilla - 1 placek (60 g)

Wykonanie
1.Tofu pokrusz na ok. centymetrowe kawałki i podsmaż na oliwie z przyprawa do gyrosa.
2. Zetrzyj lub poszatkuj w blenderze kalarepę i rzodkiewkę. Dodaj majonez, jogurt, szczyptę soli i pieprzu.
3. Na tortilli ułóż surówkę z kalarepy i podsmażone tofu, zawiń we warpa jak na filmie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation