Kuchnia

smakowite

Jabłuszko Pod Kocykiem

Ciasto:
2 szklanki mąki
200 g masła
opakowanie serka waniliowego (150g)
Wszystkie składniki połączyć (tj. mąkę, masło, serek). Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z części rozwałkować i jedną z nich ułożyć na dnie blachy (o wymiarach około 30x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

Dodatkowo:
7-8 średnich jabłek
cukier i cynamon do smaku
Cukier wymieszać z cynamonem w odpowiednich dla siebie proporcjach.
Obrane jabłka podzielić na połówki, usunąć gniazda nasienne.
Połówki jabłek ułożyć na cieście i posypać mieszanką cukru z cynamonem.
Przykryć pozostałym ciastem jabłka, delikatnie dociskając. Można również wierzch ciasta delikatnie posypać cukrem z cynamonem.
Piec 1 godzinę w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation