Kuchnia

COOKING

Bagietki nadziewane kurczakiem i serem

2 bagietki
pierś z kurczaka
jajko
bułka do panierki
kilka plasterków sera - żółtego lub mozzarella
łyżka masła
3 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
garść świeżej bazylii
sól i pieprz
olej do smażenia
PRZEPIS
1
Pierś z kurczaka przygotowujemy tak samo, jakbyśmy robili kotlety z piersi - filetujemy, maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia.

2
Bułkę dzielimy na dwie/trzy części (w zależności od długości kawałków kurczaka jakie mamy) i wydrążamy z nich środek. Kawałki kurczaka owijamy serem i nadziewamy nimi wydrążone bułki. Po nadzianiu bułeczki nacinamy, jak na zdjęciach.

3
Łyżkę masła rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy posiekany czosnek oraz posiekane zioła. Solimy i pieprzymy do smaku. Polewamy bagietki.

4
Bułki wykładamy na blachę, przykrywamy folią aluminiową, aby się nie spaliły. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, by ser się rozpuścił, a kurczak zagrzał.

5
Kroimy na porcje. Podajemy z ulubionymi sosami lub ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation