Kuchnia

foods & drinks

Składniki (na 4 tortille):
-1/2 piersi z kurczaka
-2 średniej wielkości marchewki
-1/2 czerwonej papryki
-1/2 cebuli
-1 ząbek czosnku
-2 pomidory
-1/2 szklanki groszku
(ja miałam świeżo zebrany ale może być z puszki)
-2 łyżki ketchupu pikantnego
-4 tortille pszenne
Przyprawy: vegeta, przyprawa do kebabu, pieprz cayenne
Olej do smażenia

Sposób wykonania:
Mięso kroimy w małą kosteczkę. Marchewkę obieramy
i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora i paprykę
obieramy, wyrzucamy pestki, kroimy w kosteczkę. Cebulę i
czosnek obieramy i drobniutko kroimy. Mięso podsmażamy na
oleju, dodajemy startą marchewkę, cebulę, czosnek, pomidora
i paprykę doprawiamy do smaku i smażymy kilka minut aż
warzywa zmiękną na koniec dodajemy ketchup i groszek,
dokładnie mieszamy trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Gotowy
farsz nakładamy na placki tortilli. Można zjeść od razu lub
zapakować do torby i zabrać ze sobą do pracy lub na piknik.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation