Sport i fitness

Bądz fit, jedz zdrowo!

Sałatka makaronowe z tuńczykiem, brzoskwinia, herbata miętowa z cytryną.

Sałatka makaronowa z tuńczykiem (4 porcje):
- 100 g makaronu rurki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 100 g fasolki szparagowej
- 2 jajka
- 10 pomidorków koktajlowych
- garść czarnych oliwek
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- zioła prowansalskie
- pieprz, sól

Makaron ugotuj al dente. Fasolkę umyj i zblanszuj w osolonej wodzie 5 minut. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Tuńczyka osącz z zalewy i lekko rozdrobnij widelcem. Pomidorki i oliwki przekrój na pół. Połącz wszystkie składniki. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła i pieprz. Dodaj 2 łyżki oliwy i mieszaj aż powstanie emulsja. Sałatkę polej sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation