Kuchnia

Ryby i owoce morza

Łososiowe szaszłyki
SKŁADNIKI :

* 1 i 1/2 szklanki mąki
* 2 niepełne szklanki mleka
* 4 jajka
* sól
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku
* 2 łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu
* 3 łyżki musztardy miodowej
* 16 plastrów wędzonego łososia
* olej lub masło do smażenia
* 16 szpadek do szaszłyków

PRZYGOTOWANIE :

Mąkę wsypać do, garnuszka, dodać jajka, sól, mleko. Dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Ciasto odstawić na 30 minut.

Pieprz zemleć. Musztardę rozrobić odrobiną wody.

Z ciasta usmażyć 16 naleśników. Posmarować musztardą, na każdym położyć plaster łososia, posypać siekanym szczypiorkiem i pieprzem. Zrolować, pokroić na kawałki, nadziać na szpadki do szaszłyków. Podawać podgrzane lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation