Kuchnia

Jedzenie

Sałatka z wędzonej makreli z ziemniakami

Składniki:
750g ziemniaków
300g wędzonej makreli
5 łyżek majonezu
2 pęczki drobno pokrojonego szczypiorku
½ papryczki chili, drobno pokrojonej
1 łyżka soku z cytryny
100g rukwi wodnej

Przygotowanie:

Ugotuj ziemniaki w całości. Odstaw na bok na 10 minut, aby lekko wystygły.

Wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, ¾ szczypiorkiem i chili.

Makrelę oczyść z ości i podziel na kawałki.

W misce pomieszaj ziemniaki, połowę makreli i majonez.

Na talerzu ułóż rukiew wodną, na to połóż ziemniaki wymieszane z makrelą i majonezem. Drugą połowę makreli poukładaj na ziemniakach i posyp wszystko pozostałym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation