Kuchnia

obiady

składniki na 2 porcje

szklanka rozdrobnionego szpinaku
2 jajka
1/2 szklanki mleka
2 czubate łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki otrąb zmielonych na mąkę
łyżeczka soli

nadzienie

250 g pieczarek
cebula
natka pietruszki
łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz


Szpinak podgrzać i gotować przez kilka minut, żeby odparować nadmiar wody. Pozostałe składniki wymieszać, dodać odparowany szpinak i zmiksować na gładką masę. Smażyć na minimalnym ogniu, na suchej patelni teflonowej.
Przygotować nadzienie: cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie przyrumienić, pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli, zalać odrobiną wody. Dodać przecier, doprawić solą i pieprzem i dusić kilka minut. Na chwilę przed końcem, dodać drobno posiekaną natkę, dokładnie wymieszać.
Na każdego naleśnika nałożyć porcję nadzienia, złożyć na ćwiartki i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation