Design

Design

Torcik z kremem z kaszy manny

200 g masła
3 paczki herbatników
0,6 l mleka
6-7 łyżek kaszy manny
1 jajo
1 szklanka cukru pudru
1 galaretka
owoce
60g roztopionego masła

Do zimnego mleka wsypujemy mannę i gotujemy przez ok.10 min. Schładzamy i dodajemy całe jajo.
Tortownicę smarujemy masłem. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła, dokładnie mieszamy, jeśli zauważymy że masa herbatnikowa jest zbyt sucha trzeba dodać jeszcze trochę masła bądź dolać tak na szybko trochę mleka.
Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy mocno dociskając. Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mannę i ucieramy.
Na ciasteczkowy spód wykładamy masę. Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation