Sport i fitness

Fit Eat!

Kolorowe placuszki z kurczakiem
kiwi
sok jabłkowy


4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
1 jajo
½ łyżki oleju
4 łyżki otrębów
¼ szklanki mleka 0,5% tł
¼ szklanki wody
200 g filetu z kurczaka
½ papryki czerwonej
½ papryki zielonej
1 marchewka
Sól, pieprz, curry

Mięso pokrój na drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor, przełóż do miski. Na tej samej patelni podduś pokrojoną drobno paprykę i startą marchewkę. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto na placki wyrób jak naleśnikowe – musi być gęstsze niż na naleśniki. Wymieszaj z ciastem mięso i warzywa. Dopraw curry i pieprzem. Na beztłuszczową patelnię nakładaj po łyżce ciasta i smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation