Kuchnia

Mięso Kurczak Indyk Kaczka

FASZEROWANE ROLADKI KURCZAKA GOTOWANE NA PARZE.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
15 dużych pieczarek
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
olej
wykałaczki

Wykonanie:

1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na małej ilości oleju. Przyprawić solą i pieprzem.
3. Na kotletach położyć po łyżce smażonych pieczarek i zwinąć w rulony, pospinać wykałaczkami.
4. Roladki ułożyć w garnku do gotowania na parze i parować przez ok. 10 minut.
5. Podawać z ziemniakami gotowanymi na parze i pozostałymi podsmażonymi pieczarkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation