Kuchnia

tarta

Burgery z tilapii + salsa z arbuza

Potrzebujesz: 600 g filetów z tilapii, 2/3 szklanki bułki tartej, 1 duże jajko + 1 białko, delikatnie ubite, 2 łyżki musztardy dijon, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki białego pieprzu, 1/2 łyżeczki bazylii, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli, 1 awokado pokrojone w plasterki, 1 szklanka arbuza pokrojonego w kostkę, 1/4 czerwonej cebuli posiekanej, 1/2 jalapeno posiekanego, 1/2 szklanki posiekanej kolendry, sok z całej limonki, bułki pełnoziarniste

1. Rybę wrzuć do malaksera i zmiksuj. Przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek, musztardę, sól, pieprz, paprykę, proszek cebulowy i bazylię. Wymieszaj i podziel mięso na 6 porcji. Z każdej porcji uformuj okrągłego burgera.

2. Na dużej patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek i smaż burgery na złoto, z każdej strony po 3-4 minuty.

3. Wymieszaj czerwoną cebulę, arbuza, jalapeno, kolendrę i sok z limonki. Dopraw szczyptą soli. Burgery podawaj z plasterkami awokado i sporą ilością salsy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation