Kuchnia

zrobiłam i polecam

Panna cotta

składniki (na 4 porcje):
80g Cukru drobnego DIAMANT
250 ml śmietany 30% (kremówki)
250 ml pełnego mleka
laska wanilii
starta skórka z cytryny
3 łyżeczki żelatyny w proszku

do przybrania:
gęsty sos owocowy, świeże owoce

Wykonanie przepisu


Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić. Do garnuszka wlać śmietankę, mleko i cukier drobny DIAMANT. Dodać przygotowaną wanilię (laskę przeciąć wzdłuż, pokroić na paseczki zachowując ziarenka) i starą skórkę cytrynową. Mieszając gotować do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Deser wlać do foremek lub miseczek, schłodzić i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem wyłożyć na talerzyki, polać gęstym sosem owocowym i przybrać kilkoma świeżymi owocami.

http://www.diamant.pl/panna-cotta-0
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation