Kuchnia

Pączki, babeczki, rogaliki

Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami i orzechową posypką

Składniki:
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 175 g cukru
- 2 łyżki kakao (ja dałam 3, hm…)
- 250 ml mleka (ja dałam trochę mniej mleka i dopełniłam sokiem z wiśni ze słoika)
- 90 ml oleju
- 1 łyżka wanilii (dałam jeden cukier waniliowy)
- 1 jajko

Wykonanie:
- suche składniki - mąka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i kakao- mieszamy
- oddzielnie mieszamy mokre - mleko, jajko, sok (ewentualnie), wanilię i olej
- do suchych wrzucamy wiśnie odsączone z soku i lekko mieszamy aż oblepią się suchymi składnikami i dolewamy mokre. Delikatnie mieszamy wszystko tylko do połączenia składników.
- nakładamy do foremek i posypujemy z wierzchu orzechami z cukrem
- pieczemy 20 min. w 200 stopniach
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation