Kuchnia

Kulinaria

Roladki z pstrąga ze szpinakiem i suszonymi pomidorami:

3 filety z pstrąga,
120 g świeżego szpinaku,
2 ząbki czosnku,
garść suszonych pomidorów,
gałka muszkatołowa,
sól, czarny pieprz,
30 g masła,
1 cytryna

Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na godzinę. Na maśle przesmaż umyty szpinak wraz z czosnkiem. Pod koniec dodaj pokrojone w paski suszone pomidory. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej. Wyjmij filety z lodówki. Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Grilluj 5 – 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation