Kuchnia

Przepisy na pieczywo

Składniki:
3 dojrzałe banany (najlepiej z czarniejącą skórką)
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru trzcinowego
niepełne pół szklanki oleju
1 duże jajko
5-6 łyżek wiórek kokosowych
1/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
szczypta soli

Nagrzewamy piekarnik do 180°C (170°C z termoobiegiem). Wszystkie składniki mokre tj. banany, jogurt, olej i jajko – miksujemy za pomocą blendera (jeśli nie mamy blendera, banany rozgniatamy widelcem i roztrzepujemy z pozostałymi składnikami). Do drugiego naczynia wsypujemy składniki suche: mąkę, cukier, sodę, wiórki, cynamon i sól. Mieszamy łyżką. Dolewamy składniki mokre i mieszamy do połączenia się. Keksówkę (ok. 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy przez ok. 55-60 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation