Kuchnia

PAPU

Pieczona owsianka jogurtowo-truskawkowa,

Składniki

40 g płatków owsianych
10 g otrąb pszennych
1 białko jajka
200 g jogurtu naturalnego
garść truskawek
1 łyżeczka masła klasycznego Lurpak
szczypta sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:

Nastawić piekarnik na 180 stopni.
Płatki owsiane wymieszać z otrębami, miękkim masłem, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Białko jajka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z jogurtem naturalnym. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Przełożyć do naczynka żaroodpornego.
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzch owsianki. Piec w piekarniku przez około 30-40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation