Kuchnia

PAPU

jogurtowe ciasto malinowe
Składniki:
(na kwadratową blaszkę 24x24 cm)

3 jajka
250 ml jogurtu naturalnego
125 ml oleju
450 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
300 g mrożonych malin

Nierozmrożone maliny dokładnie i bardzo delikatnie wymieszać z dwoma łyżkami mąki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej i jogurt, porządnie wymieszać. Partiami wsypywać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Wrzucić maliny i delikatnie połączyć z ciastem.

Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię.

Piec w 200 st. C. około 40-50 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation