Kuchnia

have to be make - food

Penne z chorizo, pomidorami i papryka

Składniki:

oliwa
1 duża czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
2 spore cebule - czerwona i biała (posiekane)
500g pomidorków cherry
ok. 125g pikantnej kiełbasy chorizo
kilka wyciśniętych ząbków czosnku
pęczek natki pietruszki
pieprz
świeże oregano
makaron penne

Wykonanie:

Pokrojone w półplasterki chorizo smażymy aż się zrumieni (bez dodatku tłuszczu, gdyż samo w sobie ma go sporo). Następnie na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy kolejno paprykę i cebulę. To samo robimy z pokrojonymi na ćwiartki pomidorami wraz z czosnkiem. Gdy zaczną się rozpadać dodajemy do nich pieprz, kiełbasę, paprykę i cebulę oraz posiekaną natkę. Całość mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Przed podaniem posypujemy oregano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation