Kuchnia

a SWEET

Ciasteczka owsiane z migdałami - bez cukru!

Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Składniki

szklanka płatków owsianych
szklanka otrębów pszennych
szklanka mąki
200 g migdałów (można dodać innych bakalii np. rodzynek)
jajko
szklanka mleka
pół kostki masła
4 łyżki miodu
łyżeczka cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia

Idealna przekąska do pracy i szkoły!
Etapy przygotowania

Mąkę, otręby, płatki owsiane, posiekane migdały, cynamon i proszek do pieczenia wymieszać w większej misce. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Masło i miód roztopić na patelni, przelać do osobnej miski, a następnie dodać mleko i jajko – dokładnie zmiksować lub wymieszać. Masę przelać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formować ciasteczka i piec ok. 10-15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation