Kuchnia

kuchnia

Duże Kremowe Czekoladowe Ciasto - Dukan

500g serka wiejskiego
24 tabletki słodziku (rozgniecione)
6 łyżek otrębów (4o+2p) Nie mielonych (jak zawsze)
2-3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1 łyżeczka sody
1/4 łyżeczki aromatu czekoladowego (klik)
1,5 łyżki kakao
*opcjonalnie 1 opakowanie puddingu (klik) waniliowego
*Opcjonalnie, ponieważ zapomniałam napisać, że dodałam, ale jak widzę ciasto i tak sie udaje upiec i bez niego Więc - do wyboru.
Ciasto jest pyszne, mocno czekoladowe, wysokie i bez ubijania
Piekarnik rozgrzać do 175*
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (średnica 20,5 cm).
Wymieszać suche składniki, dodać serek wiejski i jajka, wymieszać dokładnie ucierając lekko, by rozbić trochę grudek (krótko).
Przełożyć do formy.
Piec 45-55 minut w zależności od piekarnika (moje w gazowym piekło się ok. 50min.
Wyjąć z formy, zostawić w wyłączonym, uchylonym piecu na kratce do ostygnięcia.
Można jeszcze ciepłe odwrócić do góry spodem i zdjąć papier.
Ostygnięte włożyć do lodówki na noc by się zespoliło
Obsypać mlekiem w proszku i kakao lub słodzikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation