Kuchnia

smakołyki

Super ekstra jagodowe babeczki

Ilość porcji: około 14 jagodzianek

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- nie cała łyżeczka sody
- 1 szklanka mleka
- 80 g rozpuszczonej margaryny
- 2 jajka
- jagody

Przygotowanie:

Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem
i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, wystygniętą margarynę Mieszamy wszystkie składniki. Wsypujemy jagody
i delikatnie mieszamy.

Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut.

źródło: http://obzarciuch.bloog.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation