Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

pączkowe muffinki
Do przygotowania potrzebne wam będą:
- 100 g cukru- 140 g mąki
- 60 g margaryny
- pół gałki muszkatołowe
j- 120 ml mleka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- foremki do ciastek

Na samym początku rozgrzewamy piekarnik do 190 C. Zmiksujcie ze sobą wszystkie składniki tak, żeby uzyskana masa była gładka.
Następnie łyżeczką zacznijcie nakładać równomiernie masę do foremek. Najlepiej żeby były zapełnione do połowy wysokości.
Pieczcie wszystko w rozgrzanym wcześniej piekarniku przez około 15- 20 minut (aż do uzyskania złocistego koloru).
Upieczone muffinki zostawcie do ostygnięcia. Następnie przygotujcie:- 60 g margaryny- 70 g cukru- łyżkę cynamonu- 2 miseczki
Margarynę rozpuszczamy w miseczce, która nadaje się do użycia w mikrofalówce. W drugiej mieszamy cukier z cynamonem (chyba, że nie lubicie, wtedy nie dodawajcie). Wyjmujemy upieczone muffinki. Delikatnie obtaczamy je w roztopionym maśle, a następnie w cukrze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation