Kuchnia

Grillujemy

Piersi kurczaka z serem pleśniowym

Piersi kurczaka z serem pleśniowym - składniki:

piersi z kurczaka - 4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
natka pietruszki - 0.5 pęczka
orzechy pistacjowe - 1 opakowanie

ser pleśniowy niebieski miękki - 150 gramów
olej - 0.5 szklanki
masło - 2 łyżki
Piersi kurczaka z serem pleśniowym

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso oczyść z polędwiczek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa aby powstała kieszonka.
Pistacje obierz w łupinek i posiekaj.
Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.
Takim farszem nadziewaj mięso.
Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie Przyprawą Knorr.
Grilluj powoli ok. 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation