Kuchnia

Grillujemy

Antrykot z kurczaka po francusku

składniki:

kurczak w porcjach - 8 sztuk
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
ząbki czosnku - 2 sztuki
musztarda sarepska - 2 łyżki
tymianek - 1 pęczek
białe wino kieliszki - 2 sztuki
oliwa - 0.5 szklanki

SPOSOB PRZYGOTOWANIA:

Mięso oczyść, umyj i osusz. Powinno być bez kości ale z skórą.
W misce połącz białe wino z oliwą, musztardą, przeciśniętym czosnkiem, posiekanym tymiankiem i przyprawą Knorr.
Przełóż do marynaty mięso i pozostaw co najmniej na 2h.
Kurczaka grilluj ok. 10 minut od strony skóry aby była chrupiąca oraz 6-8 minut z drugiej strony. Podawaj z zielona fasolką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation